Sayfalar

23 Mart 2013 Cumartesi

Halsizliğe ve Yorgunluğa Çözüm

 



Vücudun İçten Temizlenmesi:



su ve elma sirkesi


vücüdun icten temizlenmesi genel saglık açısından büyük ölçüde önem taşımaktadır. yaşadığım bir tecrübenin ve neticesinde öğrendiğim bilgilerin size de ilginç/faydalı geleceğini değerlendirerek naklediyorum.

2-3 yıl önce gözlerimin etrafı siyahlaşmış vücudumda halsizlik ve şiddetli ağrılar başlamıştı. amerikan hastahanesinde bir çok incelemeler yapıldı ancak hiç bir şey bulunamadı. daha sonra gittiğim çinli bir reflexoloji uzmanı doktor ayaklarımın tabanlarını yokladıktan sonra hiç su içmediğimi ve başta karaciğerim olmak üzere vücudumun bütünüyle kirlenmiş olduğunu söyleyerek eğer su içmeye başlamazsam takriben üç yıl içerisinde öleceğimi söyledi.Ben gerçekten o tarihe kadar genellikle su içmiyor günde 20-30 bardak çay ve kahve içiyordum. çin'de reflexoloji üniversitesinden mezun doktorun ismi reflexologıst p.g.wong tel no: 0060-3-21622866/ malezya.dır.
sonuçta çinli doktor bana her sabah uyandığımda; aç karnına bir büyük bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyarak içmemi önerdi. elma sirkesi vücuttaki kirleri/ birikintileri eritiyor su ise atıyormuş elma sirkesinin ph (asit değeri) vücudun ph değeri ile aynı olduğundan kirleri eritirken vücudun hücrelerine zarar vermiyormuş. ayrıca günde en az 1.5 litre su içmek çok önemliymiş vücudun

zehirlerinin ve ihtiyaç duymadığı fazla/birikmiş maddelerinin atılmasını sağlıyormuş. elma ayrıca vitamin-mineral deposuymuş.

çinli doktorun dediğini uyguladıktan 4 gün sonra gözlerimin etrafındaki siyahlıklar kayboldu 10 gün sonra ağrılarım geçti ve kendimi çok iyi hissetmeye başladım. size de tavsiye ederim 1 hafta sonra kendinizi gerçekten çok sağlıklı hissetmeye başlayacaksınız. bu konuya ilişkin dr. niyazi eröztürk'ün "bir yudum sağlık" isimli kitabında elma hakkında yazılan bilgileri aşağıda gönderiyorum.

elma (malus domestıca) bitki özellikleri :

dünyamızda 5000'den fazla türü olan elma hakkında herhangi bir tanımlamaya hiç gerek yok. damak tadınıza en uygun elma türünü seçebilirsiniz.

bileşim: su oranı %85 şeker %12 pektin organik asitler soda fosfor tanen vitamin a b1 b2 c e pp.

kullanım alanları ve biçimleri

elma içerdiği organik asitler soda ve fosforun yardımı ile beyni karaciğeri ve mideyi çok olumlu etkiler. kullanım biçimleri taze meyve ve meyve suyu olarak sıralanabilir. çiğ elma kabuğu yenerek bedendeki ürik asit azaltılabilir. pişmiş elma ile yapılan kompresler yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. taze elma suyu ile yıkanan kırışık ve pörsük deri canlılık ve tazelik kazanır. yatmadan önce yenen bir elma rahat uyumaya yardımcı olur. kabızlığa karşı pişmiş elmanın etkili olduğu bilinir. gut böbrek mesane hastalıklarına ve hemoroite karşı uygulanacak bir elma küründen yararlı sonuçlar alınabilir. deri döküntülerine gut ve romatizma rahatsızlıklarına karşı taze elma suyu başarıyla kullanılabilir.

elma suyu özellikle soğuk algınlığına öksürüğe ses kısıklığına yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karşı Başarılıdır. ama çok soğuk içilmemelidir. elma suyu ayrıca romatizmal böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları damar sertliği ve egzamaya karşı da kullanılabilir. elma genelde yatıştırıcı ve ateş düşürücüdür. elma suyu sindirim sistemini uyarır ve mide mukoza sini güçlendirir. sindirim yetersizliğine karşı rendelenmiş bir elma yemeklerden önce yenilmelidir. ama rendelendikten sonra rengi koyulaşana kadar bekletilmelidir. ham elma rendesi ishale karşı kullanılabilir. kısaca sağlıklı yaşamaya önem veren kişinin yakınında her zaman elma bulundurması gerekir.

elma sirkesi doğal bir yaşam iksiridir!

bileşim: kalsiyum fluor potasyum magnezyum sodyum fosfor silisyum a vitamini beta-carotin b1 b2 ve b6 vitaminleri c vitamini sirke asitleri meyve asitleri pektin doğal aroma maddeleri. yaslılığımızda da sağlıklı olabilmek için hareketli bir yaşam ve sağlıklı bir beslenme biçimi oluşturmaya özen göstermeliyiz..

işte burada elma sirkesi seçiminin değeri ile karşılaşıyoruz. içerdiği çok değerli ve çesitli maddeler nedeniyle en sağlıklı sıvılardan biridir o. elma sirkesi bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebilecegimiz olağanüstü bir doğal ilaçtır. burada size bedeninizi genel anlamda güçlendirmek çesitli hastalık belirtilerini hafifletmek ve gerekli cilt bakımını yapmak için elma sirkesini nasil kullanabileceğinizi anlatmak istiyorum.

kullanım biçimleri

doğal elma sirkesinin en etkili kullanım biçimi çiçek balı ile karıştırılarak oluşturulur:

*1 bardak su

*1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesi

*1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı

hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir. sürekli kullanım sayesinde öncelikle bedenin bağışıklık sistemi güçlenecek ve sizi pek çok hastalıktan koruyabilecektir.

bu enerji kokteyli ayrıca size canlılık ve güç kazandıracak ve ileri yaşlara kadar sağlıklı ve mutlu kalmanıza önemli katkılar sağlayacaktır.

sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal kokteylinin içindeki müthiş zenginliği öğrenmiş bulunuyorsunuz artık.

bu zenginliğin sağlığımıza yaptığı katkılara da şöyle kısaca bir göz atmamız herhalde yararlı olacaktır:

- öncelikle bedenimiz güçlenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır. sirkenin içerdigi yüksek orandaki potasyum sayesinde kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenecektir. kramplara karşı kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilir ve her öğünde 1 bardak içebilirsiniz.

- sık sık grip soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçleneceği için bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş

olacaklardır. ama bu tedaviyi asağıdaki plana göre uygulamakla kalıcı sonuçlara ulaşabilmek mümkün olacaktır.

- soğuk algınlığı ve grip zamanlarından önce 4 haftalık bir sirke-bal kokteyli kürüne baslayın ve günde 3 bardak için.

- ayrıca 4 gün boyunca akşam saatlerinde 1 echinacea preparati alın. üç gün ara verdikten sonra yine 4 gün devam edin ve bu tedaviyi 4 hafta boyunca sürdürün. bu tedavi bağışıklık sisteminin güçlenmesine

önemli katkılar sağlayacaktır. bu tedaviyi ayrıca doğal c vitamini ile de destekleyin.

- sirke-bal kokteyli nezleye karşı da bedeni güçlendirecektir. nezleye karşı ayrıca 1 ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karıştırılır kaynama derecesine kadar ısıtılır ve inhalasyon tedavisi uygulanır.

- boğaz ağrısı ve ses kısıklığında 1 ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tükürülür. bu gargaraların adaçayı ile dönüşümlü yapılması etkiyi daha

da arttıracaktır.

- öksürüğe karşı 4 yemek kaşığı dolusu akışkan balla 3 tatlı kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın. öksürük gıcıgına karşı yarım tatlı kaşığı alın ve yavaş yavaş yutun. ayrıca bolca kekik çayını balla

tatlandırın ve yudumlayarak için.

- yüksek kolesterole karşı günde pek çok kere elma sirkesi-bal kokteyli içilir. salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanılır.

- gaz şişkinliğine karşı her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek sağlıklı bir bağırsak florasinin temelini atın. bu kokteyle rezene veya frenk kimyonu çayı da ekleyebilirsiniz.

- kabızlığa karşı günde pek çok kere 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek için. ayrıca 4 litre ılık suya 1 su bardağı dolusu elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ayak banyoları

alın. banyo süresi 10 dakikadır.

- yaraların çabuk iyileşmesi için günde 3 bardak elma sirkesi-bal kokteyli için.

- ergenlik sivilcelerine karşı her yemekten yarım saat önce içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak su için. yüzünüze buğu banyoları uygulayın: 1 litre kaynar derecede sıcak suya 4 yemek kaşığıelma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin 1-2 kere karıştırın ve başınızı büyük bir havluyla örterek 5-10 dakika gözlerinizi yumarak bekleyin. yüzünüzü suya çok yaklaştırmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder