Baş ağrıları, insanı huzursuz edecek kadar yüksek derecede veya az anlaşılır şekilde hafif olabilir. Ancak şiddeti ne kadar çok veya az olursa olsun sürekli baş ağırısı çeken bir kişi bundan çok büyük bir rahatsızlık duyar.Bu ağrı kişinin hayattan aldığı zevki ve huzuru minimum seviyeye indirmek için yeterde artar bile.Uzun süreli baş ağırıları kişinin gününü olumsuz yönde etkiler.İşte bu şekil meydana gelen uzun süreli ve şiddeti baş ağırılarını bu 5 yöntemle çözebiliriz.
1- Karanlık ve Sessiz Bir Ortam
Stresin yol açtığı bir baş ağrısını gidermek için ilk adımınız hemen bir ağrı kesici ilaç olmasın.Çünkü bu tip baş ağrılarının önüne geçmenin doğal yollarıda vardır.Eğer yaşadığınız baş ağrısı migrene dayalı bir ağrıysa yapmanız gereken karanlık ve sessiz bir odada yatarak krizin geçmesini beklemektir.
2- Boyun Kaslarınızı Güçlendirin
Boynunuzdaki zayıf kaslar sırtınızın üst bölgesinde alt boynunuza ve sonra da üst boynunuza doğru ilerleyen bir ağrıya sebep olabilmektedir.Zayıf halde bulunan kaslar bilgisayar başında aşırı zaman geçirmekten ve bayanların uzun süre boyunca örgü örmesinden meydana gelebilir.Trapez kaslarındaki zayıflık sırtınızın üst bölgesinde acıya yol açabilir.Bu bölgeyi bazı sportif aktivitelerle güçlendirmek ağrıyı %80 oranında azaltabilir.
3. Baş Ağrınızı Terleyerek Giderin
Koşmak, yürümek, yüzmek ve bisiklete binmek yalnızca kalp sağlığınızı olumlu yönde etkilemez vücudunuzu görsel boyutta maksimum seviyeye ulaştırır sizi çekici bir hal almanızı sağlar. Düzenli aerobik hareketleri sizi baş ağrısından kurtarır hatta size moral ve güven sağlar. Çünkü düzenli yapılan egzersizler stresi azaltır ve sizi rahatlatmaya ve ağrı kesici endorfinlerin seviyesini arttırmaya yardımcı olur. Aynı şekilde, yoga, germe egzersizleri ve meditasyon da gerginliği azaltır ve bu yüzden baş ağrısına neden olan kimyasal durumları da ortadan kaldırır.
4. Gıda Takviyeleriyle Baş Ağınızı Yok Edin
Bazı vitamin çeşitleri, minareler ve diğer besin destek ürünleri baş ağrısını giderici faktörlerdir. Bu faydalı gıda takviyelerinin arasında vitamin çeşidi olarak B2 vitamini (sabahları 400 miligram riboflavin), koenzim Q10 (günde üç kez 200 miligram) ve magnezyum sülfat (günde iki kez 200 ile 400 miligram; en azından seyrek olarak büyük tuvalete çıkıyorsanız) vardır. Bu yararlı gıda takviyelerinin verimli olmaları konusunda genel bir karara varılamamıştır; ancak kronik problemleriniz varsa denemeye değer bir yöntemdir.Bunu denemek zaman olara 6 haftanızı alacaktır.
5. Basınç Noktalarına Dokunma Yöntemi
Parmaklarınızın sizi rahatlatmasına izin verin. Asya’da 2000 yıl önce geliştirilen akupresür, parmaklarınız vücudunuzdaki kaslarla ilgili stresi rahatlatan noktalara basınç uyguladığınızda işe yarar bir sonuç sağlamaktadır. ‘Shiatsu (bir tür Japon masajı)’ masajını yaptırın ya da bir dahaki sefere başınız ağrıdığında şimdi size vereceğimiz adımları izleyerek bu masajı kendinize uygulayın. Fakat hamilelik dönemindeyseniz lütfen bu masajı uygulamayın !
- Şakak kemiği kasınızın ortası: Bu kısım, şakak bölgesinin tam ortasında yer almaktadır. Bu bölgeyi başparmağınız ile orta parmağınızı birbirine yakın şekilde tutarak kas alanında yumuşamayı hissedene kadar ovun. Eğer bu noktayı saptamakta zorlanırsanız parmaklarınızı şakaklarınıza yerleştirin ve sonra azı dişlerinizi birkaç kez sıkın. Şakak kaslarının ortasındaki ana kasın çıkıp indiğini hissedeceksiniz.
- Kulaklarınızın arkası: Kafanızın arka tarafındaki, kulaklarının arkasındaki kemiğin hemen önündeki kafatası noktalarını saptayın ve başparmaklarınızla 2 dakika kadar dairesel basınç uygulayın.
- Gözlerinizin arası: Burnunuzun hemen üzerindeki dokuyu orta parmağınızı bir gözünüze başparmağınızı da diğerine yakın bir şekilde yerleştirerek sıkın. Yavaşça yukarıya doğru ittirin, böylece kaşlarınızın kenarlarında basıncı hissedeceksiniz.
- El dokusu: Başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak diğer elinizin baş parmağı ile işaret parmağı arasındaki yumuşak dokuyu sıkıştırın ve basınç uygulayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder